Pannenkoekjes van courgette en feta (kolokithokeftedes)

    Pannenkoekjes van courgette en feta (kolokithokeftedes)

    19keer bewaard
    1uur


    43 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn Griekse pannenkoekjes gemaakt van courgette, aardappel, feta en een vleugje munt.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 1 aardappel
    • 3 courgettes, versnipperd
    • 1 ei, geklopt
    • 1/2 zoete ui, fijngesnipperd
    • 10 verse muntblaadjes, fijngehakt
    • 225 gram feta kaas, verkruimeld
    • 25 gram paneermeel
    • 40 gram bloem
    • 120 ml olijfolie, of zoveel als nodig
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Breng een pan met licht gezouten water aan de kook en doe de aardappel in het water. Kook tot de aardappel zacht is, ongeveer 20 minuten, haal uit de pan en laat afkoelen. Als de aardappel eenmaal goed is afgekoeld snijd je hem in blokjes.
    2. Meng in een kom de gekookte aardappel, courgette, ei, ui, muntblaadjes, feta en paneermeel om een ​​mengsel te maken dat bijelkaar blijft als je er licht op drukt.
    3. Doe de bloem in een aparte ondiepe schaal. Vorm het courgettemengsel tot kleine pannenkoekjes en haal beide zijden door de bloem.
    4. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgettepannenkoekjes tot ze goudbruin zijn, 3 tot 5 minuten per kant. Leg ze op keukenpapier; serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren