Courgettecake met gember
1 / 1 Foto van:  Sarah-May
Blader

Courgettecake met gember

Een smeuïge en pittige courgettecake, perfect voor de overgang van zomer naar herfst.

Sarah-May

Ingrediënten

Porties: 24 

  • olie of boter om in te vetten
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 60 ml melasse (of honing of keukenstroop)
  • 60 ml plantaardige olie
  • 180 ml vanilleyoghurt
  • 3 eieren
  • 2 snufjes kaneelpoeder
  • 1 snufje gemalen gember
  • 1/2 snufje gemalen nootmuskaat
  • 1/2 snufje gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel baksoda
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 450 gram geraspte courgette
  • 300 gram bloem

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

  1. Verwarm een ​​oven voor op 165 graden C. Vet twee cakevormen in.
  2. Meng in een grote kom de basterdsuiker, melasse, plantaardige olie, vanilleyoghurt en de eieren tot het een geheel is. Voeg de kaneel, gember, nootmuskaat, kruidnagel, baksoda, bakpoeder en zout toe. Voeg voorzichtig de geraspte courgette toe en roer de bloem erdoor. Giet het beslag in de ingevette cakevormen.
  3. Bak in de voorverwarmde oven tot de cakes bruin zijn en een beetje veren als je ze indrukt, 50 tot 60 minuten. Een tandenstoker ingevoegd in het midden van een cake moet er schoon uitkomen. Laat gedurende 10 minuten afkoelen in de cakevormen voordat je de cakes volledig laat afkoelen op een rooster.

Baksoda

Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties