Krokante chocoladekoekjes

    Krokante chocoladekoekjes

    1keer bewaard
    30min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Super lekkere chocoladekoekjes, erg makkelijk om te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 350 gram digestive koekjes (of volkorenkoekjes)
    • 230 gram boter
    • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 180 gram chocolate chips (of een chocoladereep in stukjes gebroken)
    • 75 gram gehakte walnoten (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
    2. Leg de koekjes op de met folie beklede bakplaat in een enkele laag, zodat ze elkaar overlappen zoals dakpannen. Smelt de boter met de basterdsuiker in een pan op middelhoog vuur, breng aan de kook, en kook gedurende 3 minuten. Giet het botermengsel gelijkmatig over de koekjes.
    3. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, haal uit de oven en bestrooi de koekjes met de chocolade chips.
    4. Laat ongeveer 2 minuten staan​​, totdat de chocolade is gesmolten, en verspreid de chocolade vervolgens met een mes over de koekjes. Bestrooi eventueel met walnoten. Laat volledig afkoelen, ongeveer 1 uur, breek dan in stukken en bewaar de stukken in een luchtdichte gesloten verpakking.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren