Bananenbrood met cranberry's

    Bananenbrood met cranberry's

    4keer bewaard
    1uur


    24 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is een leuke variant op gewoon bananenbrood, de cranberry's geven er een lekkere zoetzure smaak aan.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 125 gram bloem
    • 80 gram havermout
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • snufje zout
    • 2 grote eieren
    • 285 gram geprakte rijpe bananen
    • 2 eetlepels zure room
    • 80 gram gesmolten boter
    • 100 gram witte suiker
    • 200 gram gedroogde cranberry's
    • 1/2 theelepel citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175 graden C. Vet een cakevorm in met boter. Klop de bloem, havermout, bakpoeder en zout samen in een kom, zet apart.
    2. Klop de eieren in een kom tot een gladde massa. Voeg de bananen, zure room en de gesmolten boter toe. Voeg vervolgens de suiker, cranberry's en het citroensap toe, klop tot een gelijkmatig mengsel. Voeg het havermoutmengsel toe en meng tot er geen klontjes meer zijn. Giet in de ingevette cakevorm.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat een tandenstoker ingevoegd in het midden van de cake er schoon uitkomt, 45 tot 50 minuten. Laat de cake afkoelen in de cakevorm voordat je hem volledig laat afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren