Zelfgemaakte mueslirepen met cranberry's

    Zelfgemaakte mueslirepen met cranberry's

    9keer bewaard
    30min


    120 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijke manier om zelf mueslirepen te maken. Je kunt ook andere dingen toevoegen zoals een eetlepel pindakaas, stukjes chocola, rozijnen of wat kokos.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 160 gram snelkook havermout
    • 80 gram (ouderwetse) havermout
    • 75 gram gepelde pompoenpitten
    • 75 gram geschaafde amandelen
    • 150 gram gemengde noten
    • 150 gram gedroogde cranberry's
    • 1 blik (415 ml) gezoete gecondenseerde melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175 graden C. Bekleed een rechthoekige ovenschaal met bakpapier, zorg dat het bakpapier een paar centimer uitsteekt aan de korte zijden van de ovenschaal. Vet het bakpapier licht in.
    2. Meng de twee soorten havermout, pompoenpitten, amandelen, gemengde noten, cranberry's en gezoete gecondenseerde melk in een kom en verspreid vervolgens over de ovenschaal, druk gelijkmatig in de hoeken en naar de zijkanten.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de randen goudbruin zijn, 20-25 minuten, iets korter voor wat zachtere repen of juist iets langer voor meer krokante repen.
    4. Laat de de repen 5 minuten afkoelen in de ovenschaal voordat je ze met behulp van het bakpapier uit de schaal tilt. Gebruik een scherp mes om in repen te snijden. Laat de repen volledig afkoelen en bewaar in een luchtdicht bakje.

    Van de kok

    Als je je handen nat maakt is het makkelijker om het havermoutmengsel in de ovenschaal te verspreiden, het blijft dan wat minder plakken aan je handen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren