Kaassaus met portobello

    Kaassaus met portobello

    2keer bewaard
    25min


    52 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn versie van de saus die wordt gebruikt om pasta Alfredo te maken. Ik ben dol op roomkaas, champignons en knoflook. Serveer met tagliatelle en plakjes knapperig brood om te dopen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels boter
    • 2 portobello paddestoelen (de hoedjes), in dunne plakjes
    • 225 gram roomkaas
    • 115 gram boter
    • 360 ml melk
    • 170 gram geraspte Parmezaanse kaas, of naar smaak
    • 1 teen knoflook, geplet
    • 1 eetlepel gehakte verse basilicumblaadjes
    • snufje gemalen witte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Zet apart.
    2. Smelt ondertussen de roomkaas en 115 gram boter in een pan op middelhoog vuur, roer af en toe. Voeg de melk en de Parmezaanse kaas toe en meng tot een glad geheel. Voeg de knoflook, basilicum en witte peper toe. Laat 5 minuten sudderen, verwijder dan de knoflook. Voeg de gebakken champignons toe voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren