Romige soep met brie

    Romige soep met brie

    2keer bewaard
    55min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke soep gemaakt met brie. Lekker als voorgerecht of lunch.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 60 gram boter
    • 1 kleine ui, gehakt
    • 3 stengels bleekselderij, gehakt
    • 25 gram bloem
    • 960 ml kippenbouillon
    • 225 gram brie, in blokjes
    • 120 ml slagroom
    • 1 eetlepel groene paprika, julienne (zeer fijn) gesneden
    • 1 eetlepel rode paprika, julienne (zeer fijn) gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur en bak de ui en selderij totdat de ui glazig is, ongeveer 5 minuten. Voeg de bloem toe en bak gedurende 3 minuten onder voortdurend roeren. Voeg de kippenbouillon toe. Laat sudderen tot de bleekselderij gaar is, ongeveer 20 minuten, roer af en toe. Voeg vervolgens de brie toe en laat smelten gedurende ongeveer 5 minuten.
    2. Giet de soep in een blender, vul de blender niet meer dan de helft vol. Houd het deksel van de blender met een gevouwen theedoek vast, en begin voorzichtig met pureren, eerst een paar snelle pulsen om de soep te bewegen voordat je de blender verder laat pureren. Pureer in delen tot de soep glad is en giet in een schone pan. Verwarm de soep tot hij bijna kookt op een middellaag vuur. Voeg de slagroom toe. Om te serveren, garneer met rode en groene paprikareepjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren