Pittige en zoete dipsaus

    Pittige en zoete dipsaus

    3keer bewaard
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Lekkere romige en semizoete dipsaus. Lekker op brood of als slasaus.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 oranje paprika
    • 1 peper (gebruik handschoenen)
    • 6 gram gehakte verse bladpeterselie
    • 2 eetlepels gesneden verse munt
    • 1 avocado, geschild en ontpit
    • 1 eetlepel honing
    • 1 eetlepel sinaasappelmarmelade
    • 1 eetlepel dijon mosterd
    • snufje zeezout
    • 60 ml rijstwijnazijn
    • 60 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 260 graden C.
    2. Leg de paprika's op een bakplaat. Rooster ze in de voorverwarmde oven tot de schil mooi zwart is, ongeveer 30 minuten, draai de paprika's een keer halverwege om; stop ze vervolgens in een papieren boterhamzakje en sluit goed. Wacht tot de paprika's volledig afgekoeld zijn, ongeveer 20 minuten. Je kunt nu de vellen verwijderen door de paprika's in de zak te wrijven, dit scheelt veel rommel. Gooi het velletje en zaden weg.
    3. Doe de geroosterde paprika, peper, peterselie, munt, avocado, honing, sinaasappelmarmelade, mosterd, zeezout, rijstwijnazijn en water in een blender en mix tot een romig en glad geheel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren