Erwtensoep met een beetje kerrie

    Erwtensoep met een beetje kerrie

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur25min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Ik was bezig met het maken van erwtensoep en dacht dat het wel lekker zou zijn om wat kerriepoeder toe te voegen.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 60 ml citroensap
    • 8 tenen knoflook, fijngehakt
    • 3 wortelen, gesneden
    • 2 witte uien, gesneden
    • 6 stengels selderij, in plakjes
    • 2.4 liter water
    • 8 blokjes kippenbouillon
    • 400 gram gedroogde spliterwten
    • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 eetlepel zout
    • 1 eetlepel gemalen zwarte peper
    • snufje cayennepeper
    • 4 theelepels kerriepoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op matig vuur en voeg het citroensap, knoflook, wortelen, uien en selderij toe. Bak en roer tot de wortelen zacht genoeg zijn om uit elkaar te breken met een vork, ongeveer 20 minuten. Doe de groenten en hun sappen in een kom en zet in de koelkast. Doe de afgekoelde groenten in een blender en pureer tot een gladde massa.
    2. Giet het water in de soeppan en voeg de kippenbouillonblokjes toe, roer tot ze zijn opgelost. Giet de groentepuree erbij en breng het mengsel aan de kook op matig vuur. Voeg de spliterwten, Italiaanse kruiden, komijn, zout, zwarte peper, cayennepeper en kerriepoeder toe. Zet het vuur laag en kook tot de erwten zacht zijn en in een dikke soep veranderen, ten minste 45 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren