Ovenschotel met garnalen en rijst

    Ovenschotel met garnalen en rijst

    1keer bewaard
    1uur15min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Garnalen en rijst in een witte saus uit de oven, gegratineerd met kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 315 gram ongekookte witte rijst
    • 720 ml water
    • 45 gram boter
    • 75 gram gesnipperde ui
    • 75 gram gehakte selderij
    • 20 gram bloem
    • snufje zout
    • snufje kerriepoeder
    • 480 ml melk
    • 1/2 theelepel witte suiker
    • 2 eetlepels citroensap
    • 120 gram geraspte (jong) belegen kaas, apart te verwerken
    • 450 gram gekookte garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • snufje paprikapoeder, of meer naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Breng de rijst en het water aan de kook in een pan op hoog vuur. Zet het vuur laag, dek af en laat sudderen tot de rijst gaar is en het vocht is geabsorbeerd, 20 tot 25 minuten. Zet apart.
    2. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Vet een grote ovenschaal in.
    3. Smelt de boter in een grote pan en bak de ui en bleekselderij op een middelhoog vuur tot ze zacht zijn, ongeveer 10 minuten, roer af en toe. Voeg de bloem, zout en kerriepoeder toe, klop tot een gladde massa en bak een minuut of twee mee. Voeg de melk toe en breng net aan de kook, blijf kloppen tot de saus dik wordt, ongeveer 5 minuten. Haal van het vuur en voeg de suiker, citroensap en de helft van de geraspte kaas toe, klop tot de kaas is gesmolten en de saus glad is.
    4. Verdeel de gekookte rijst over de ovenschaal en leg de gekookte garnalen erover in een gelijkmatige laag. Bedek de garnalen met de kaassaus, druk met een vork op de garnalen om ervoor te zorgen dat alle rijst door de saus wordt bedekt. Bedek de ovenschaal met de rest van de geraspte kaas en bestrooi met paprikapoeder.
    5. Bak in de voorverwarmde oven tot het gerecht borrelt en bruin is, ongeveer 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren