Mijn vaders aardappelsoep

    Mijn vaders aardappelsoep

    1keer bewaard
    1uur


    10 personen hebben dit gemaakt

    Deze soep wordt gemaakt in een snelkookpan en is eenvoudig om te bereiden. Je kunt eventueel nog knoflook, hamblokjes, bieslook en zure room toevoegen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 grote aardappelen, in blokjes gesneden
    • 6 stengels bleekselderij, gehakt
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 960 ml water, of zoveel als nodig
    • 1 blik (340 gram) gecondenseerde melk
    • 90 gram boter
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 eetlepel aardappelpureepoeder, of naar wens

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Doe de aardappelblokjes, selderij en ui in een snelkookpan en voeg 960 ml water toe, of genoeg om de markering te bereiken van je pan. (Volg de gebruiksaanwijzing). Doe het deksel op de pan en sluit af en breng de druk tot een middelhoog vuur. Als de pan de volledige druk heeft bereikt verminder je de warmte maar zorg dat de druk op de pan blijft gedurende 25 minuten.
    2. Laat de druk in de pan afnemen en haal het deksel van de pan wanneer de druk normaal is. Voeg de gecondenseerde melk, boter, zout en zwarte peper toe en breng de soep aan de kook op matig vuur. Zet het vuur lager en kook de soep tot de gewenste dikte, 5 tot 15 minuten. Als je graag een dikkere soep wilt kun je wat aardappelpureepoeder toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren