Roergebakken boerenkool en spinazie

    Roergebakken boerenkool en spinazie

    1keer bewaard
    30min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Boerenkool en spinazie roergebakken met ui en knoflook. Lekker bij kip of vis.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 75 gram gezouten cashewnoten
    • 3 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • 1 ui, gehakt
    • 5 grote teentjes knoflook, geperst
    • 1 bos boerenkool, stengels verwijderd
    • 1 bos verse spinazie, stengels verwijderd
    • snufje zeezout naar smaak
    • snufje witte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
    2. Doe de cashewnoten en 1 eetlepel olijfolie in een kom, meng de cashewnoten goed door de olie. Verspreid ze op een bakplaat.
    3. Rooster de cashewnoten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en geurig zijn, 5 tot 10 minuten, schud de bakplaat af en toe. Let goed op dat ze niet verbranden. Zet apart.
    4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak en roer de ui in de hete olie tot de ui zacht is, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut voordat je de boerenkool toevoegt. Doe een deksel op de pan en bak totdat de boerenkool zacht is, roer af en toe, ongeveer 7 minuten. Voeg de spinazie toe, breng op smaak met zeezout en witte peper, en laat verder bakken tot de spinazie geslonken is, ongeveer 3 minuten. Schep de cashewnoten door het mengsel om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren