Chili con carne met kalkoengehakt

    Chili con carne met kalkoengehakt

    1keer bewaard
    2uur30min


    59 personen hebben dit gemaakt

    Mijn gezin vindt deze variant van chili con carne met kalkoengehakt lekkerder dan met rundergehakt. Je kunt de chili eventueel garneren met koriander en zure room.

    Ingrediënten
    Porties: 14 

    • 900 gram kalkoengehakt
    • 1 blik (800 gram) gezeefde tomaten
    • 1 blik (425 gram) tomatensaus
    • 1 blik (440 gram) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 blik (440 gram) pintobonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 blik (440 gram) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 75 gram gesnipperde ui
    • 1 teen knoflook, fijngehakt
    • 60 ml rode wijn
    • 2 eetlepels chilipoeder
    • snufje gemalen komijn
    • snufje gedroogde peterselie
    • snufje gedroogde oregano
    • snufje zwarte peper
    • snufje gemalen rode pepervlokken
    • 2 laurierbladeren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur15min  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Bak het kalkoengehakt rul in een grote pan op matig vuur, ongeveer 5 minuten. Voeg de gezeefde tomaten, tomatensaus, kidneybonen, pintobonen, zwarte bonen, ui, knoflook en rode wijn toe. Breng op smaak met chilipoeder, komijn, peterselie, oregano, zwarte peper, rode pepervlokken en laurier. Breng aan de kook op een middelhoog vuur, zet het vuur vervolgens lager, dek af, en laat 2 uur sudderen. Roer de chili af en toe tijdens het sudderen. Verwijder de laurierblaadjes voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren