Frans brood

    Frans brood

    22keer bewaard
    35min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit recept voor Frans brood geperfectioneerd tot mijn tevredenheid. Het is knapperig van buiten en zacht en luchtig van binnen.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 480 ml zuurdesem zetsel
    • 150 ml water
    • 1.5 theelepel olijfolie
    • snufje zout
    • 1 eetlepel witte suiker
    • 1 eetlepel snelwerkend gist
    • 400 gram bloem, of meer indien nodig
    • 2 theelepels maïzena
    • 480 ml kokend water
    • 1 eigeel
    • 1 eetlepel melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Doe het zuurdesem zetsel, water, olijfolie, zout, suiker, gist en bloem in deze volgorde in de pan van een broodmachine, stel de machine in op het programma voor deeg en doe de machine aan.
    2. Leg het deeg als het klaar is op een met bloem bestoven werkblad en kneed meerdere malen, voeg meer bloem toe als het deeg erg plakkerig is. Verdeel het deeg in tweeën en rol elk stuk deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 20 bij 30 cm en 1 cm dik. Rol de rechthoeken langs de lange zijde uit tot broden en laat de uiteinden taps toelopen.
    3. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en bestrooi het papier met maïzena. Plaats de broden voorzichtig op de bakplaten, dek losjes af met plastic folie en laat rijzen op een warme plaats tot het verdubbeld is, ongeveer 30 minuten.
    4. Plaats een grote ovensteen op het middelste rooster van de oven en plaats een ovenschaal op een lager rek. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Giet kokend water in de ovenschaal.
    5. Verwijder de plastic folie van de broden en maak met een scherp mes een aantal schuine strepen in de broden. Klop het eierdooier en de melk samen in een kleine kom en bestrijk de broden met het dooiermengsel.
    6. Plaats de broden in de voorverwarmde oven op de ovensteen, spuit de binnenkant van de oven snel 4 of 5 keer met een met water gevulde spuitfles. Sluit de ovendeur; wacht 1 minuut, en spuit; herhaal nog twee keer, sproei de oven vier keer in totaal met water met intervallen van 1 minuut.
    7. Bak de broden ongeveer 15 minuten en verwijder dan de met water gevulde ovenschaal. Blijf bakken tot het brood bruin is en de broden een hol geluid maken als je er op klopt, ongeveer 15 minuten. Haal de broden uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

    Van de kok

    Het gebruik maken van een broodbakmachine en ovensteen en het besproeien van de oven zijn optioneel en zorgen ervoor dat het brood perfect wordt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren