Jeff's chili

    Jeff's chili

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur5min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze chilisaus kun je goed gebruiken als basis om chili con carne van te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gram rundergehakt
    • 1 eetlepel chilipoeder
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 tenen knoflook, gesneden
    • 1 eetlepel gemalen komijn
    • 1 eetlepel gedroogde oregano
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 eetlepel ongezoete cacaopoeder
    • 240 ml water, of zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur55min  ›  Klaar in:2uur5min 

    1. Doe het gehakt en de helft van de chilipoeder in een grote pan op hoog vuur en bak het vlees rul, ongeveer 10 minuten. Voeg de ui toe en bak en roer tot de ui zacht is, ongeveer 10 minuten. Voeg de knoflook toe en bak tot het gaat geuren, ongeveer 2 minuten. Voeg de resterende chilipoeder, komijn, oregano, tomatenpuree en cacaopoeder toe en doe een deksel op de pan.
    2. Zet het vuur lager en bak tot het vlees gaar is en de smaken gemengd zijn, voeg water toe om er een dikke chilisaus van te maken, laat 1.5 uur sudderen, roer regelmatig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren