Roergebakken boerenkool

    Roergebakken boerenkool

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Een snelle en makkelijke manier om boerenkool te bereiden, door de boerenkool in het vet van uitgebakken spek te bereiden raakt het zijn bittere smaak kwijt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 60 ml vet van uitgebakken spek
    • 4 trossen boerenkool, verwijder de taaie stengels
    • snufje zout naar smaak
    • 720 ml water (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm het spekvet in een gietijzeren koekenpan op matig vuur. Voeg de boerenkool toe en roerbak 1 tot 4 minuten (afhankelijk van hoe zwaar de groenten zijn) of tot de boerenkool zacht en geslonken is.
    2. Serveer direct met wat zout, of voeg het water toe met wat zout en kook gedurende een uur tot de boerenkool helemaal zacht is geworden.

    Van de kok

    Het spekvet kun je verkrijgen door 4 tot 8 plakjes spek in een koekenpan te bakken totdat ze hun meeste vet hebben verloren. Varkensvet helpt het verminderen van de bittere smaak van boerenkool.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren