Griezelig gehaktbrood

    Griezelig gehaktbrood

    6keer bewaard
    1uur10min


    26 personen hebben dit gemaakt

    Dit griezelige gehaktbrood is erg makkelijk om te maken en ziet er geweldig uit. Leuk voor Halloween-feestjes.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 eetlepel boter
    • 1 eetlepel geperste knoflook
    • 1 ui, gesnipperd
    • 150 gram gehakte selderij
    • 2 eieren
    • 900 gram mager rundergehakt
    • 1 eetlepel cajunkruiden
    • 120 gram gekruid paneermeel
    • 1 ontpitte zwarte olijf, doormidden gesneden
    • 240 ml ketchup

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak en roer de knoflook, ui en selderij in de hete boter tot de ui zacht en glazig is, ongeveer 10 minuten. Doe de groenten in een mengkom en laat afkoelen tot ze nog net warm zijn.
    2. Verwarm een ​​oven voor op 175 graden C. Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat en vet de folie in.
    3. Breek de eieren in de mengkom met de groenten en meng tot het ei glad is. Voeg het gehakt, cajunkruiden en paneermeel toe. Kneed met je handen tot het mengsel goed gemengd is. Maak het vleesmengsel in de vorm van een mannetje.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot het brood niet meer roze is van binnen, ongeveer 35 minuten. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het brood moet minstens 70 graden C aangeven. Als het brood klaar is leg je de olijfhelften op het hoofd van het mannetje om oogjes te maken, en giet je de ketchup over zijn buik. Zet terug in de oven en bak nog eens 10 minuten. Serveer met een plastic mes in de buik gestoken voor het effect.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren