Deense kaneelbroodjes

    Deense kaneelbroodjes

    9keer bewaard
    1uur10min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Een Deense variant op de Amerikaanse cinnamon rolls. Wij eten deze kaneelbroodjes bij de thee of koffie tijdens kerst.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • Deeg
    • 240 ml warme melk (45 ° C)
    • 50 gram verse gist (koelvak)
    • 100 gram boter, op kamertemperatuur
    • 2 eieren
    • snufje gemalen kardemon
    • 2 eetlepels witte suiker
    • snufje zout
    • 400 gram bloem, of zoveel als nodig
    • Vulling
    • 150 gram boter, zacht
    • 100 gram witte suiker
    • 2 eetlepels gemalen kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Giet de warme melk in een kom en prak de cakegist erdoor. Voeg de 100 gram zachte boter, eieren, kardemom, 2 eetlepels suiker, zout en 350 gram van de bloem. Gebruik een houten lepel om het deeg te mengen. Als het erg kleverig is voeg je de resterende 50 gram bloem toe. Dek de kom af en laat het deeg 30 minuten rijzen.
    2. Meng de 150 gram boter en 100 gram suiker. Voeg de kaneel toe.
    3. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het tot het stevig is, ongeveer 3 minuten. Verdeel het deeg in tweeën, rol elke helft tot een rechthoek van ongeveer 1 cm dik. Bedek elke rechthoek met de helft van de vulling.
    4. Stapel een laag deeg en vulling op de bovenkant van de andere deegrechthoek met de vulling naar boven. Rol het deeg op, begin met de rand die het dichtst bij je is, om een ​​lange rol te vormen. Snijd de rol in plakken van 2.5 cm.
    5. Verwarm een ​​oven voor op 220 graden C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, of vet een ovenschaal of twee taartvormen in.
    6. Leg de broodjes op de bakplaat, ongeveer 7.5 centimeter uit elkaar. Als je ze in een ovenschaal of taartvorm maakt leg je ze ongeveer 2.5 cm uit elkaar. Leg de ongelijke eindstukken op de bakplaat met de gesneden kant naar boven voor de beste presentatie. Laat de rolletjes 20 minuten rusten voor je begint met bakken.
    7. Bak de rollen in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn, ongeveer 10 minuten. De rollen in de ovenschaal of taartvorm zullen iets langer duren om te bakken: verlaag na 10 minuten de oven temperatuur tot 175 graden C en bak de broodjes tot de zijkanten helemaal stevig zijn, nog ongeveer 10 minuten. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie als de rollen te bruin beginnen te worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren