Chocoladetaart met een vleugje Guinness bier

    Chocoladetaart met een vleugje Guinness bier

    2keer bewaard
    1uur35min


    Maak dit als eerste!

    De beste chocoladetaart die je ooit hebt geproefd! Gebruik pure chocolade met een cacaogehalte van minimaal 74% voor het beste resultaat.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 eetlepel ongezoete cacaopoeder
    • 250 gram bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 240 ml Iers bier (zoals Guinness)
    • 300 gram ongezouten boter
    • 115 gram pure chocolade, in stukjes
    • 400 gram fijne witte suiker
    • 2 eieren
    • 120 ml crème fraîche
    • 115 gram ongezouten boter
    • 115 gram pure chocolade, in stukjes
    • 5 eetlepels Iers bier (zoals Guinness)
    • 115 gram zachte roomkaas
    • 30 gram ongezoete cacaopoeder
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 165 gram poedersuiker, of meer indien nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet twee taartvormen in en bestrooi ze met 1 eetlepel cacao.
    2. Verhit in een zware steelpan op laag vuur 240 ml bier, 300 gram ongezouten boter, 115 gram pure chocolade en de fijne suiker tot de boter en chocolade gesmolten zijn, roer het mengsel en laat een beetje afkoelen.
    3. Klop de eieren en de creme fraiche in een grote mengkom, voeg geleidelijk de bloem en baksoda toe. Voeg het gesmolten chocolademengsel toe in kleine toevoegingen, roer om alles te mengen. Giet de helft van het beslag in iedere taartvorm.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de bovenkant van de cake lichtjes terugveert als je deze indrukt met een vinger, ongeveer 40 minuten. Laat de cakes afkoelen op roosters.
    5. Om de glazuur te maken doe je 115 gram ongezouten boter, 115 gram pure chocolade en 5 eetlepels bier in een zware steelpan op laag vuur en kook, al roerend, tot de chocolade gesmolten is. Haal van het vuur en laat iets afkoelen
    6. Mix in een mengkom de roomkaas, 30 gram cacaopoeder en vanille-extract tot een glad mengsel, voeg geleidelijk de poedersuiker toe en klop tot de gewenste consistentie, voeg meer poedersuiker toe om een stevigere glazuur te maken.
    7. Plaats een cake op een bord en bestreik ongeveer een derde van het glazuur over de bovenkant van de cake. Leg de tweede cake op de glazuurlaag en verspreid de resterende twee derde van het glazuur over de bovenkant en zijkanten van de taart.

    Van de kok

    In plaats van creme fraiche kun je ook zure room gebruiken.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren