Doro wat (Ethiopische stoofpot met kip)

    Doro wat (Ethiopische stoofpot met kip)

    3keer bewaard
    1uur50min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Voor deze stoofpot uit Ethiopië gebruik je een hele kip en veel kruiden om het gerecht op smaak te brengen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1.3 kilo hele kip, inclusief nek en ingewanden, in stukjes van 2 cm gesneden
    • 480 ml water
    • 60 ml citroensap
    • 450 gram gehakte rode ui
    • 3 eetlepels boter
    • snufje cayennepeper
    • snufje paprikapoeder
    • snufje gemalen zwarte peper
    • snufje gemalen gember
    • 240 ml water, of zoveel als nodig
    • 2 eetlepels bloem
    • 2 eetlepels water
    • 8 hardgekookte eieren, gepeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur40min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Laat de kip gedurende 10 minuten in 480 ml en citroensap weken in een grote kom. Giet af.
    2. Doe de ui, zonder vet, in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak en roer tot de ui zeer donker is, ongeveer 20 minuten. Voeg de boter, cayennepeper, paprikapoeder, zwarte peper en gember toe en voeg vervolgens 240 ml water toe. Voeg de uitgelekte kip toe en roer tot het goed gemengd is. Dek af en zet het vuur laag. Laat sudderen tot de kip gaar is, ongeveer 1 uur. Als een dikkere stoofpot gewenst is, klop dan de bloem met 2 eetlepels water en voeg toe aan de pan, laat sudderen tot het verdikt is, ongeveer 2 minuten. Voeg de eieren toe, kook en roer tot het goed verwarmd is, ongeveer 10 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren