Gehaktbrood met drie soorten vlees

    Gehaktbrood met drie soorten vlees

    1keer bewaard
    1uur55min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Naast rundergehakt is dit vleesbrood gemaakt van kalkoengehakt en varkensvlees, en bedekt met gekarameliseerde tomatensoep.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 2 wortelen, fijngesneden
    • 240 ml runderbouillon
    • 2 eieren
    • 50 gram paneermeel
    • 2 eetlepels gehakte verse basilicum
    • snufje zout
    • snufje gemalen zwarte peper
    • 450 gram kalkoengehakt
    • 340 gram rundergehakt
    • 225 gram vlees uit een varkensworst (snij een varkensworst of saucijs open)
    • 120 ml gecondenseerde tomatensoep
    • 1 eetlepel balsamico
    • 1/2 theelepel Dijon mosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur40min  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een cakevorm in.
    2. Doe de ui en de wortelen in een pan en giet de runderbouillon erbij. Breng aan de kook op matig vuur, zet het vuur lager en laat sudderen, roer vaak, tot de groenten gaar zijn, ongeveer 8 minuten. Zet apart.
    3. Klop de eieren in een grote kom en voeg de paneermeel, basilicum, zout en zwarte peper toe. Laat het mengsel 5 minuten staan ​​om de paneermeel te bevochtigen, en voeg de kalkoen, rundvlees en varkensvlees toe. Meng met de gekookte uien, wortelen en runderbouillon. Doe het mengsel in de cakevorm. Meng in een kom de tomatensoep, balsamico en mosterd en verdeel het mengsel over het vleesbrood.
    4. Bak tot het brood is niet meer roze is van binnen en een vleesthermometer ingestoken in het midden van het brood minstens 70 graden C aangeeft, ongeveer 1 1/2 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren