Bananenmuffins

    Bananenmuffins

    3keer bewaard
    45min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Muffins gemaakt van bananen en stukjes chocolade, met een scheutje whisky door het belag voor een extra bite.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 175 gram bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • snufje zout
    • 4 rijpe bananen
    • 80 gram zachte ongezouten boter
    • 100 gram witte suiker
    • 1 ei
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 60 ml whisky (zoals Jack Daniel's)
    • 50 gram gemalen kokos
    • 180 gram chocolate chips (of een chocoladereep in stukjes gebroken)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet 12 muffinvormpjes in of bekleed een muffin bakplaat met papieren muffinvormpjes. Klop de bloem, baksoda en zout samen in een kom, zet apart.
    2. Klop de bananen, boter en suiker met een elektrische mixer in een grote kom tot een gladde massa. Voeg het ei, vanille-extract en whisky toe. Meng met het bloemmengsel erdoor en voeg vervolgens de kokos en chocolade chips toe. Giet het mengsel in de muffinvormpjes.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat een tandenstoker ingevoegd in het midden er schoon uitkomt, ongeveer 25 minuten. Laat gedurende 10 minuten afkoelen in de vormpjes voor je de muffins verder laat afkoelen op een rooster.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren