Pompoenbrood met bier

    Pompoenbrood met bier

    4keer bewaard
    1uur5min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke pompoencake dat dankzij het bier lekker smeuïg is. Blikjes met 100% pompoenpuree kunt u in delicatessenwinkels kopen, of gebruik het recept van deze site om zelf pompenpuree te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 175 gram volkoren bloem
    • snufje zout
    • 1 theelepel baksoda
    • snufje kaneelpoeder
    • snufje speculaaskruiden
    • snufje gemalen nootmuskaat
    • 200 gram witte suiker
    • 80 ml plantaardige olie
    • 2 grote eieren
    • 1 eiwit
    • 80 ml bruin bier of honingbier
    • 215 gr pompoenpuree
    • 60 gram chia zaden (verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel)
    • 60 ml water
    • 40 gram gehakte walnoten (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een cakevorm in. Meng de bloem, zout, baksoda, kaneelpoeder, speculaaskruiden en nootmuskaat in een kom, zet opzij.
    2. Klop de suiker, olie, hele eieren, eiwit, bier en de pompoenpuree samen in een grote kom tot een gladde massa. Meng de chia zaden en het water in een kleine kom, en voeg vervolgens het chia zaadmengsel toe aan het pompoenmengsel tot het glad is en goed gemengd. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe aan het pompoenmengsel. Mix tot een glad mengsel. Giet het beslag in de cakevorm, bedek met de gehakte walnoten.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot een mes gestoken in het midden van het brood er schoon uitkomt, ongeveer 50 minuten. Laat gedurende 10 minuten afkoelen in de cakevorm voordat je het brood volledig laat afkoelen op een rooster.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren