Salade van kidneybonen met feta en paprika

    Salade van kidneybonen met feta en paprika

    64keer bewaard
    20min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere salade boordevol voedingsstoffen die als maaltijdsalade of bijgerecht gegeten kan worden. De volgende dag is hij ook lekker als lunch! Als u de voorkeur geeft aan salades met veel dressing, voeg dan meer citroensap en olijfolie toe. De kidneybonen kunt u vervangen voor kikkererwten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 blikje (400 gr) kikkererwten
    • 1 rode paprika, fijngesneden
    • 150 gr kool, fijngesneden
    • 2 lente-uitjes
    • 150 gr feta, verbrokkeld
    • 5 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1 eetlepel olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. De kidneybonen onder koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
    2. In een grote saladekom bonen, rode paprika, kool, ui, feta, peterselie, knoflook, citroensap en olijfolie vermengen. Afdekken en ong. 3 dagen in de koelkast laten staan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    1

    Ik heb rauwe spitskool gebruikt, in fijne stukjes gesneden, lekkere salade, kan door zijn neutrale smaak makkelijk zo op tafel, deed het bij de barbecue ook goed! - 08 sep 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren