Duitse karbonades met zuurkool

    Duitse karbonades met zuurkool

    2keer bewaard
    1uur10min


    69 personen hebben dit gemaakt

    Karbonades met zuurkool uit de oven naar een traditioneel Duits recept.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 karbonades
    • 900 gram zuurkool, uitgelekt
    • 1 grote rode appel, in blokjes gesneden
    • 1 ui, gesnipperd
    • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel karwijzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
    2. Verhit een grote anti-aanbak koekenpan op middelhoog vuur, en bak de karbonades aan beide kanten, ongeveer 5 minuten per kant. Leg de karbonades in een ovenschaal.
    3. Meng de zuurkool, appel, ui, suiker en karwijzaad in een kom en verdeel het zuurkoolmengsel over de karbonades. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot het vlees niet meer roze is van binnen, ongeveer 45 minuten. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet 70 graden C aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren