Chili met kalkoen en pittige worstjes

    Chili met kalkoen en pittige worstjes

    3keer bewaard
    6uur45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een pittige chili met kalkoengehakt en worstjes, gemaakt in de slowcooker. Garneer met zure room, geraspte kaas, uit, enzovoort. Lekker bij gepofte aardappelen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 60 ml olijfolie
    • 4 rode uien, gesneden
    • 6 rode pepers, gehakt, of naar smaak
    • 450 gram pittige varkensworstjes
    • 1.2 kilo kalkoengehakt
    • 2 blikken (van 800 gram) tomaten op sap
    • 1 blik (800 gram) tomatenblokjes met basilicum en oregano
    • 1 flesje of blikje (350 ml) bier
    • 1 eetlepel knoflookpoeder
    • 1.5 theelepels zeezout
    • 1 eetlepel gemalen zwarte peper
    • 3 eetlepels gemalen komijn
    • 1 eetlepel chilipoeder
    • 30 gram paprikapoeder
    • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 4 kaneelstokjes
    • 12 hele kruidnagels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 6uur20min  ›  Klaar in:6uur45min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien en pepers totdat de uien glazig zijn, ongeveer 10 minuten. Doe de worstjes en kalkoengehakt in de pan en bak het vlees bruin en rul, 10 tot 15 minuten. Schep het vleesmengsel in een grote slowcooker, laat het overtollige vet achter in de pan. Roer de tomaten, de tomatenblokjes, bier, knoflookpoeder, zout, zwarte peper, komijn, chilipoeder, paprikapoeder en basterdsuiker door het vleesmengsel.
    2. Bind de kaneelstokjes en de kruidnagels in een stuk kaasdoek, en doe de bundel in de slowcooker. Zet de slowcooker op Laag en kook 6 tot 8 uur. Verwijder de kruidenbundel voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren