Geweldige chili

    Geweldige chili

    1keer bewaard
    8uur55min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor chili heb ik zelf verzonnen. Er gaat een beetje bier en veel kruiden door.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1.5 kilo rundergehakt
    • 450 gram half-om-half gehakt
    • 150 gram fijngesneden ui
    • 4 tenen knoflook, fijngehakt
    • 1 flesje (350 ml) Iers bier (zoals Guinness)
    • 240 ml tomatenpuree
    • 240 ml water
    • 120 ml runderbouillon
    • 3 eetlepels chilipoeder
    • 2 eetlepels gemalen komijn
    • 2 theelepels gedroogde oregano
    • 2 theelepels (gerookte) paprikapoeder
    • 1 theelepel gemalen korianderzaad
    • 1 theelepel ongezoete cacaopoeder
    • 2 eetlepels tabasco
    • 2 eetlepels maïzena
    • 2 eetlepels bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 8uur25min  ›  Klaar in:8uur55min 

    1. Bak in een grote soeppan op matig vuur het runder- en half-om-half gehakt tot het vlees bruin en rul is, ongeveer 15 minuten. Giet het overtollige vet af, bewaar ongeveer 120 ml van het bakvet, en bak en roer de ui en de knoflook totdat ze bruin beginnen te worden, ongeveer 10 minuten.
    2. Voeg het bier, tomatenpuree, water, bouillon, chilipoeder, komijn, oregano, paprikapoeder, korianderzaad, cacaopoeder, tabasco, maïzena en de bloem toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat sudderen gedurende 8 uur, roer af en toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren