Eclairtaart met chocolade ganache

    Eclairtaart met chocolade ganache

    11keer bewaard
    55min


    95 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke romige vulling over een luchtig soesjesdeeg met een glazuur van chocolade ganache. Dit dessert klinkt luxe maar is best makkelijk om te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Deeg
    • 240 ml water
    • 60 gram boter
    • snufje zout
    • 100 gram bloem
    • 4 eieren
    • Vulling
    • 480 ml koude slagroom
    • 2 eetlepels poedersuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 2 pakjes (van 100 gram) instant vanille puddingmix
    • 480 ml koude melk
    • Chocolade ganache
    • 100 gram pure chocolade, in stukjes
    • 240 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet een ovenschaal in. Plaats een mengkom in de diepvries om te laten koelen.
    2. Meng het water, boter en zout in een middelgrote pan en breng aan de kook op een middelhoog vuur. Verlaag het vuur en voeg de bloem toe. Kook en roer tot het mengsel wegtrekt van de zijkanten van de pan en een bal vormt. Doe het mengsel in een mengkom en klop de eieren een voor een erdoor tot ze volledig opgenomen zijn. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal.
    3. Bak het deeg in de voorverwarmde oven tot het goudbruin is, 25 tot 30 minuten. (Het deeg zal rijzen en de vorm van een boot krijgen, maar zal weer vallen als het afkoelt.) Laat afkoelen op een rooster.
    4. Haal de gekoelde mengkom uit de vriezer en giet 480 ml koude slagroom in de kom. Klop tot de room indikt, ongeveer 1 minuut, voeg de poedersuiker en het vanille-extract toe. Blijf kloppen tot de room stijve pieken begint te vormen. Zet de slagroom in de koelkast terwijl je de puddingmix maakt.
    5. Doe de puddingmix en de melk in een mengkom en roer tot het romig is. Spatel de opgeklopte room erdoor. Verdeel de vulling over de afgekoelde korst en zet in de koelkast.
    6. Doe de gehakte chocolade in een hittebestendige kom. Breng 240 ml slagroom bijna aan de kook in een kleine pan op matig vuur. Giet de hete room over de chocolade en laat het gedurende 1 minuut zacht worden. Klop het mengsel tot het glad is. Laat het mengsel iets afkoelen en indikken, ongeveer 10 minuten. Giet de ganache over de crèmevulling, verspreid over het gehele oppervlak zodat alles bedekt is. Zet de ovenschaal minstens 1 uur in de koelkast voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren