Hapjes van eendenborst

    Hapjes van eendenborst

    6keer bewaard
    30min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk voorgerecht of hapje van stukjes eendenborst en waterkastanje omwikkeld met een plakje spek.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 120 ml droge sherry
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 1 eetlepel pindaolie (arachideolie)
    • 1 theelepel fijngesneden verse gemberwortel
    • 2 ontvelde, uitgebeende eendenborsten
    • 16 hele waterkastanjes, uitgelekt
    • 8 plakjes spek, in tweeën gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de sherry, sojasaus, pindaolie en gember in een mengkom. Snijd de eendenborst in 16 stukjes en leg ze in de marinade samen met de waterkastanjes, meng goed. Zet opzij en laat op kamertemperatuur marineren gedurende 1 uur.
    2. Verwarm de grill van de oven en zet een ovenrek ongeveer 15 cm van de warmtebron.
    3. Giet de marinade van het eendenvlees af en gooi het weg. Plaats een stukje eend op een waterkastanje en omwikkel met een half plakje spek. Beveilig met een cocktailprikker en leg de stukjes op een grillpan. Herhaal dit met de resterende ingrediënten.
    4. Grill totdat het spek net knapperig is, ongeveer 10 minuten, draai een keer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren