Mexicaanse ovenschotel met karbonade en rijst

    Mexicaanse ovenschotel met karbonade en rijst

    1keer bewaard
    1uur35min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Gemakkelijk en lekker. Karbonades met rijst uit oven, lekker pittig door de hete chilisaus en tacokruiden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • olie of boter om in te vetten
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 6 karbonades
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 720 ml water
    • 315 gram witte rijst
    • 1 blik (225 gram) tomatensaus
    • 120 ml chilisaus
    • 25 gram taco kruidenmix
    • 1 groene paprika, in plakjes gesneden
    • 120 gram geraspte Cheddar kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een ovenschaal in.
    2. Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze aan beide kanten, ongeveer 5 minuten per kant. Zet de karbonades apart.
    3. Meng het water, rijst, tomatensaus, chilisaus en tacokruiden in de ovenschaal. Leg de karbonades in het rijstmengsel en bestrooi met de plakjes groene paprika. Bedek de schotel met aluminiumfolie.
    4. Bak in de voorverwarmde oven totdat de karbonades niet meer roze zijn van binnen en de rijst gaar is, ongeveer 1 uur. Een vleesthermometer ingestoken in het dikste gedeelte van een karbonade moet 70 graden C aangeven. Verwijder de aluminiumfolie en bestrooi met Cheddar kaas.
    5. Zet de schaal terug in de oven en bak zonder folie totdat de kaas gesmolten is, 5 tot 10 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren