Makkelijke chili con carne met kalkoengehakt

    Makkelijke chili con carne met kalkoengehakt

    1keer bewaard
    55min


    45 personen hebben dit gemaakt

    Deze chili con carne wordt gemaakt met kalkoengehakt en drie verschillende soorten bonen. Garneer met wat geraspte kaas voor het serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 theelepel plantaardige olie
    • 450 gram kalkoengehakt
    • 1/2 ui, gesnipperd
    • 480 ml kippenbouillon
    • 1 blik (800 gram) tomatenblokjes
    • 1 blik (425 gram) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 blik (425 gram) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 blik (450 gram) gebakken bonen (refried beans) (of bruine bonen)
    • 1 eetlepel geperste knoflook
    • 2.5 eetlepels chilipoeder
    • snufje paprikapoeder
    • snufje gedroogde oregano
    • snufje gemalen komijn
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 eetlepels geraspte Cheddar kaas (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg het kalkoengehakt toe. Bak en roer tot de kalkoen rul en bruin is. Gooi het overtollige vet weg. Voeg de uien toe en bak en roer tot de ui zacht is, ongeveer 5 minuten.
    2. Voeg de kippenbouillon, tomatenblokjes, zwarte bonen, bruine bonen, kidneybonen, knoflook, chilipoeder, paprikapoeder, oregano, komijn, zout en peper toe. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Doe een deksel op de pan en laat 30 minuten sudderen. Bestrooi elke kom met chili met een theelepel Cheddar kaas, indien gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren