Lasagne hamburgers

    Lasagne hamburgers

    Voeg toe aan favorieten!
    31min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Brroodje hamburger gevuld met ricotta en klaargemaakt met spaghettisaus en spinazieblaadjes, waardoor ze doen denken aan een lasagne.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gram rundergehakt
    • 450 gram vlees uit (Italiaanse) varkensworst (snij de worst open)
    • 1 eetlepel gemalen rode pepervlokken
    • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
    • 285 gram ricotta
    • 240 ml spaghettisaus
    • 80 gram geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 bos verse spinazie
    • 6 hamburgerbroodjes, doormidden gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 16min  ›  Klaar in:31min 

    1. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
    2. Meng het gehakt, Italiaanse worst, rode pepervlokken en Italiaanse kruiden. Vorm het mengsel tot 12 dunne, brede hamburgers. Leg ongeveer 60 gram ricotta op het midden van zes hamburgers. Leg de resterende zes hamburgers op de met ricotta gevulde hamburgers, druk naar beneden, en kneed de randen om de kaas in het midden af te sluiten.
    3. Bak op de voorverwarmde barbecue tot de burgers gaar zijn en de gewenste mate van gaarheid hebben, ongeveer 8 minuten per kant voor well done. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet 70 graden C aangeven.
    4. Leg de gebakken hamburgers op de broodjes en bedek vervolgens met spaghettisaus, Parmezaanse kaas en spinazieblaadjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren