Ansjovistapenade

    (66)

    Een klassiek Mediterraan gerecht met zwarte olijven, ansjovis en kappertjes. De dip is heerlijk met een knapperig sneetje brood of getoast pitabrood.


    11 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 teentje knoflook, gehakt
    • 400g hele kalamata olijven zonder pit
    • 1 (50g) blikje ansjovisfilets, afgespoeld
    • 2 eetlepels kappertjes
    • 1 theelepel gehakte verse tijm
    • 1 theelepel gehakte verse rozemarijn
    • 3 eetlepels vers citroensap
    • 4 eetlepels extra vergine olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Klaar in:5min 

    1. Meng de knoflook, olijven, ansjovis, kappertjes, tijm, rozemarijn en citroensap in een keukenmachine of blender. Schenk de olijfolie langzaam in de blender terwijl je de ingrediënten pureert. Pureer tot een stevige pasta.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (66)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren