Abrikoos-dadel repen

    Abrikoos-dadel repen

    4keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik ben opgegroeid met deze snoeprepen van dadels en abrikozen. Vrij makkelijk om te maken en niet al te zoet.

    Ingrediënten
    Porties: 48 

    • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 1 beker ontpitte dadels, in kleine stukjes gesneden
    • 225 gram gedroogde abrikozen, in kleine stukjes gesneden
    • 120 ml abrikozennectar
    • 200 gram bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • snufje zout
    • 170 gram plantaardig bakvet, gesmolten
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 160 gram havermout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Doe 100 gram basterdsuiker in een pan samen met de dadels en abrikozen en giet de abrikozennectar erbij. Breng aan de kook op een middelhoog vuur en kook, onder voortdurend roeren, totdat de nectar bijna helemaal verdampt is en het mengsel plakkerig wordt, ongeveer 5 minuten. Zet opzij om af te laten koelen.
    2. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Meng de bloem, baksoda en zout in een kom, zet apart. Vet een bakplaat in.
    3. Roer het gesmolten bakvet en vanille-extract met 100 gram basterdsuiker in een grote kom tot er geen klontjes meer zijn. Voeg het bloemmengsel en de havermout toe; kneed goed met je handen tot het mengsel een geheel is. Verdeel de helft van het havermoutmengsel over de bakplaat. Verdeel het afgekoelde abrikozenmengsel over het havermoutmengsel en bedek dit vervolgens met het resterende havermoutmengsel.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is, ongeveer 30 minuten. Laat volledig afkoelen voor je het in repen snijdt en serveert.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren