Suzy's elegante cheesecake

    Suzy's elegante cheesecake

    2keer bewaard
    2uur10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    De truc van deze heerlijke cheesecake is de baktijd. Het duurt even maar dit recept lukt bij mij altijd!

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 60 digestive volkorenkoekjes, verkruimeld
    • 115 gram boter, gesmolten
    • 50 gram witte suiker
    • 2 eetlepels bloem
    • 1.1 kilo zachte roomkaas
    • 350 gram witte suiker
    • 1 1/2 theelepel geraspte verse citroenschil
    • 1 theelepel citroensap
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 5 eieren
    • 2 eierdooiers
    • 120 ml slagroom (opgeklopt)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur40min  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 165 graden C.
    2. Meng de koekkruimels, boter, 50 gram suiker en bloem in een kom en verdeel vervolgens over de bodem van een springvorm.
    3. Bak de korst tot deze lichtbruin is, ongeveer 8 minuten en laat afkoelen in de vorm. Verhoog de oventemperatuur tot 230 graden C.
    4. Klop in een grote kom de roomkaas met 350 gram suiker, citroenschil, citroensap en vanille-extract tot een geheel. Voeg de eieren en eigeel toe, een voor een, totdat de vulling klontvrij is, voeg dan voorzichtig de slagroom toe.
    5. Bak de cheesecake in de oven op 230 graden C gedurende 12 minuten, zet de oven dan op 120 graden C. Bak tot de cheesecake stevis is, ongeveer 1 1/2 uur. Haal de cheesecake voorzichtig uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur terwijl de taart nog in de vorm zit, zet vervolgens een nacht in de koelkast. Maak de springvorm open en haal de cheesecake er voorzichtig uit om het te snijden en te serveren.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren