Bavarois met kokos

    Bavarois met kokos

    4keer bewaard
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Serveer de bavarois in wijn- of martiniglazen voor een mooie presentatie. Begin op tijd met het maken van de bavarois aangezien het een tijdje in de koelkast moet staan om steviger te worden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 zakje (7 gram) gelatine (zonder smaak)
    • 60 ml koud water
    • 480 ml melk
    • 2 eieren, gescheiden
    • 50 gram witte suiker
    • snufje zout
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 60 ml koude slagroom
    • 50 gram gemalen kokos

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Strooi de gelatine over het koude water en laat zacht worden gedurende 10 minuten. Breng de melk in een pan op middelhoog vuur tot het kookpunt.
    2. Klop de eierdooiers met de suiker en het zout. Giet de hete melk bij de eierdooiers, blijf kloppen.
    3. Voeg de zachte gelatine toe aan de hete vla en roer tot het volledig is opgelost. Voeg het vanille-extract toe. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
    4. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Rooster de kokos op een bakplaat tot deze goudbruin is, ongeveer 4 minuten terwijl je een of twee keer roert. Leg de kokos op een bord om af te laten koelen, bewaar ongeveer 1 eetlepel geroosterde kokos voor de garnering.
    5. Klop de eiwitten tot er stijve pieken ontstaan en meng ze voorzichtig door het afgekoelde vlamengsel.
    6. Klop de slagroom tot er stijve pieken ontstaan. Meng de slagroom door het vlamengsel samen met de geroosterde kokos. Giet de bavarois in glazen en zet ten minste drie uur in de koelkast voor het opdienen. Garneer met de bewaarde geroosterde kokos.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren