Elegante fazant

Lekkere en romige fazant uit de oven, op smaak gebracht met kruiden.

Sheila S.

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 120 gram zeezout
  • 1.9 liter water
  • 4 fazantenborsten, zonder vel
  • 450 gram kant en klare of zelfgemaakte gekruide vulling voor gevogelte
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 60 ml mayonaise
  • 60 ml zure room
  • snufje gehakte verse bieslook
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • snufje zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

  1. Roer het zeezout in het water totdat het is opgelost. Week de fazantenborsten in het zoute water gedurende 1 uur bij kamertemperatuur.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Doe de vulling in een ondiepe kom, zet opzij. Klop de boter, mayonaise, zure room, bieslook en mosterd in een kom tot alles gemengd is.
  3. Haal de fazantenborsten uit het water. Spoel af in de gootsteen en dep ze droog met keukenpapier. Breng de borsten op smaak met zout en peper indien gewenst. Rol de borsten door het mayonaisemengsel en haal ze vervolgens door de kruidenmix totdat ze aan alle kanten bedekt zijn. Schud overtollige kruimels van de borsten en plaats ze in een ovenschaal. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
  4. Bak in de voorverwarmde oven totdat de fazantborsten niet meer roze zijn van binnen, ongeveer 1 uur. Doe de oven uit, verwijder de folie, en laat de borsten nog eens 15 minuten in de oven zitten. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet minstens 74 graden C aangeven.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties