Cobbler gemaakt met bramen

    Cobbler gemaakt met bramen

    12keer bewaard
    50min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een cobbler is een gebaksoort die bestaat uit een laag fruit, waar overheen een deeglaag ligt, waar het tijdens het bakken vrijkomende vruchtensap in kan trekken. In plaats van bramen kun je ook ander fruit gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 750 gram verse bramen
    • 200 gram witte suiker
    • 60 ml koud water
    • 2 eetlepels maïzena
    • 100 gram bloem
    • 100 gram witte suiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • snufje zout
    • 115 gram koude boter
    • 75 gram pecannoten, fijngehakt
    • 40 gram havermout
    • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 80 ml warm water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
    2. Doe de bramen in een grote pan met 200 gram suiker. Los de maizena op in het koude water en voeg toe aan de bramen. Breng aan de kook op een middelhoog vuur en kook tot het bubbelt en ingedikt is, 3 tot 5 minuten. Giet de bramen in een ovenschaal, zet opzij.
    3. Klop de bloem met 100 gram suiker, bakpoeder, kaneelpoeder en zout in een mengkom. Snij de boter erdoor en kneed tot het kruimelig wordt. Voeg de pecannoten, havermout en basterdsuiker toe en blijf mengen. Voeg het warme water toe en zorg dat alles wordt bevochtigd. Druppel met een lepel het beslag over de bramen.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is en de bramen borrelen, ongeveer 25 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren