Luchtige kaneelpannenkoeken

    Luchtige kaneelpannenkoeken

    10keer bewaard
    50min


    165 personen hebben dit gemaakt

    Door wat kaneelpoeder en vanille-extract toe te voegen aan het beslag krijg je perfecte en heerlijk luchtige pannenkoeken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 125 gram bloem
    • 1.5 eetlepel witte suiker
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 1 eetlepel kaneelpoeder
    • snufje zout
    • 315 ml melk
    • 1 ei, losgeklopt
    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • 3/4 theelepel vanille-extract
    • 1 theelepel plantaardige olie, of zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, kaneelpoeder en zout in een kom. Voeg de melk, ei, 3 eetlepels plantaardige olie en vanille-extract toe en klop tot er slechts een paar klontjes in het beslag zitten. Laat het beslag ​​vijf volle minuten staan voor extra luchtigheid.
    2. Verhit een koekenpan of grillpan op matig vuur en bestrijk met een theelepel plantaardige olie. Giet langzaam ongeveer 1/4 kop van beslag in de hete pan wanneer de olie glinstert. Bak tot de onderkant bruin is, ongeveer 2 minuten, draai om en bak tot het midden van de pannenkoek stevig is en de andere kant ook bruin is, ongeveer 2 minuten. Houd warm tot serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren