Andrew's favoriete gegrilde karbonades

    Andrew's favoriete gegrilde karbonades

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    Mijn zoon is een grote fan van deze karbonades van de barbecue. Lekker met basmatirijst en gemengde voorjaarsgroenten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 240 ml sinaasappelsap
    • 80 ml lichte sojasaus
    • 60 ml olijfolie
    • 2 theelepels fijngesneden verse rozemarijn
    • 2 lente-uien, gesneden
    • 4 karbonades

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Meng de sinaasappelsap, sojasaus, olijfolie, rozemarijn en lente-uien in een grote afsluitbare plastic zak, plaats de karbonades in de zak, knijp de lucht eruit en sluit de zak. Laat minstens 8 uur of 1 nacht in de koelkast marineren.
    2. De volgende dag, verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
    3. Haal de karbonades uit de marinade en gooi de gebruikte marinade weg. Schud overtollige marinade van de karbonades en gril tot de karbonades bruin zijn, niet meer roze van binnen en mooie grilstreepjes hebben, ongeveer 15 minuten per kant. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet minstens 70 graden C aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren