Sperziebonen met spekjes en kaas

    Sperziebonen met spekjes en kaas

    9keer bewaard
    40min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Verse sperziebonnen gestoofd met spek, knoflook en ui en bestrooid met kruiden en een mix van Italiaanse kazen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 5 plakjes spek, in stukjes gesneden
    • 1/2 ui, gesnipperd
    • 3 tenen knoflook, fijngehakt
    • 2 eetlepels balsamico
    • 120 ml water
    • snufje zout
    • snufje gemalen zwarte peper
    • 675 gram verse sperziebonen, schoongemaakt
    • 60 gram (gekruid) paneermeel
    • 100 gram geraspte Italiaanse kaasmix

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Bak en roer het spek, ui en knoflook in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot het spek bruin begint te worden, ongeveer 8 minuten, voeg de balsamico, water, zout, peper en sperziebonen toe. Zet het vuur laag en kook de sperziebonen tot bijna al het vocht verdampt is, ongeveer 10 minuten. Voeg de paneermeel toe. Haal de pan van het vuur en bestrooi met de Italiaanse kaas. Voeg zout en peper toe naar smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    1

    Kruidenboter gebruikt i.p.v. Italiaanse kaas. Dit is echt onwijs lekker. Gewoon eens iets anders met boontjes doen. In tien minuten zijn de boontjes nog niet gaar. - 14 aug 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren