Aardbeien-rabarber taart

    Aardbeien-rabarber taart

    2keer bewaard
    55min


    49 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke zoete taart die ik elk voorjaar weer opnieuw maak.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 gram gesneden aardbeien
    • 450 gram gesneden rabarber
    • 300 gram witte suiker
    • 25 gram (instant) tapioca
    • 1 kneep vers citroensap
    • taartdeeg
    • 2 eetlepels boter, in kleine stukjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Plaats een taartvorm op een bakplaat.
    2. Meng de aardbeien, rabarber, suiker, tapioca en het citroensap in een kom en laat staan gedurende 15 minuten, roer af en toe. Doe een taartkorst in een taartvorm en giet de vulling over de korst. Strooi stukjes boter over de vulling en leg vervolgens de tweede korst over de vulling. Kneed de randen samen met een vork om de taart dicht te maken. Snijd een aantal gleuven in de bovenste korst met een scherp mes.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de korst goudbruin is en de vulling begint te borrelen, 40 tot 55 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren