Kersencompote

    (5)

    Een simpele compote gemaakt van kersen, lekker bij gegrilde lam of rundvlees. Als je bevroren kersen gebruikt hoef je waarschijnlijk geen water toe te voegen.


    7 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 300 gram verse kersen, ontpit en gehalveerd
    • 50 gram witte suiker
    • snufje fijngehakte verse rozemarijn
    • 1.5 theelepels water
    • 1 theelepel balsamico
    • snufje zout
    • snufje gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de kersen, suiker, rozemarijn en water in een pan op hoog vuur. Breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Doe een deksel op de pan en laat sudderen tot de kersen zacht zijn en de saus is ingedikt, ongeveer 15 minuten. Haal van het vuur en voeg de balsamico toe. Breng op smaak met zout en peper. Serveer warm of koud.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (5)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 2 collecties