Frambozen-citroentaart in een kokoskorst

    Frambozen-citroentaart in een kokoskorst

    4keer bewaard
    40min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben banketbakker en heb in de loop der jaren veel desserts bedacht die tijdens Pesach geserveerd kunnen worden. Deze taart is echter te lekker om alleen tijdens Pesach te eten!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 150 gram geraspte kokos
    • 115 gram ongezouten boter, gesmolten
    • 300 gram witte suiker
    • 115 gram ongezouten boter
    • 60 ml vers citroensap
    • 3 eieren op kamertemperatuur
    • 2 eierdooiers op kamertemperatuur
    • 1 eetlepel geraspte citroenschil
    • 450 gram verse frambozen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
    2. Spreid de kokos op een bakplaat en bak in de voorverwarmde oven tot het licht geroosterd en bruin is, ongeveer 10 minuten. Let goed op om aanbranden te voorkomen. Meng de kokos en 115 gram gesmolten boter in een kom en zet in de koelkast tot het stevig begint te worden, ongeveer 15 minuten. Verdeel het kokosmengsel over de bodem en de zijkanten van een taartvorm. Zet in de koelkast tot het stevig is, tenminste 30 minuten.
    3. Doe de suiker, 115 gram boter, citroensap, eieren en eidooiers in een steelpan. Plaats op een laag vuur en klop continu tot het dik wordt, 15 tot 20 minuten. Laat niet koken. Zeef de vla door middel van een fijnmazige zeef in een kom en voeg de citroenrasp toe. Leg een vel plasticfolie direct op het oppervlak van de vla en laat goed koud worden in de koelkast.
    4. Schep de citroenvla in de kokoskorst en bedek de bovenkant met verse frambozen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren