Verrukkelijke aardbeiencake

    Verrukkelijke aardbeiencake

    1keer bewaard
    1uur45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke romige cake met verse aardbeien, een perfecte cake om in de zomer te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 300 gram bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • snufje zout
    • 400 gram witte suiker
    • 115 gram zachte boter
    • 1 theelepel amandelextract
    • 5 eieren
    • 240 ml melk
    • 300 gram aardbeien, schoongemaakt en in plakjes gesneden
    • 200 gram witte suiker
    • 25 gram maïzena
    • 1 eetlepel water
    • 240 ml gekoelde slagroom
    • 50 gram witte suiker
    • 4 aardbeien, gehalveerd, voor de garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet en bebloem een ​​tulbandvorm in. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout.
    2. Klop in een aparte grote kom 400 gram suiker, de boter en amandelextract met een elektrische mixer op lage snelheid tot het romig is. Voeg de eieren toe en klop op hoge snelheid gedurende 3 minuten, schraap een paar keer langs de kant van de kom. Voeg het bloemmengsel toe, afgewisseld met ongeveer 1/3 kopje melk per keer, en klop tot een glad en romig beslag, 1 tot 2 minuten. Giet het beslag in de tulbandvorm.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de taart goudbruin en stevig is, ongeveer 1 uur en 15 minuten. Een tandenstoker ingevoegd in het midden van de taart moet er schoon uitkomen. Laat volledig afkoelen.
    4. Terwijl de taart aan het afkoelen is doe je 300 gram aardbeien en 200 gram suiker in een steelpan op matig vuur, roer voortdurend tot de aardbeien zacht zijn en hun sap hebben verloren, 5 tot 8 minuten. Meng de maïzena en water in een kleine kom en voeg toe bij de aardbeien, breng de vulling aan de kook, zet het vuur lager en laat sudderen, onder voortdurend roeren, tot het dik wordt, ongeveer 2 minuten. Zet de vulling opzij en laat 5 minuten afkoelen.
    5. Haal de cake uit de vorm en snij hem horizontaal in tweeën. Plaats de onderste helft van de cake op een schaal en verspreid een beetje warme aardbeivulling over de cake. Leg de bovenste helft van de cake vervolgens op de vulling. Zet de cake ongeveer 1 uur in de koelkast tot de vulling stevig is.
    6. Klop de slagroom in een gekoelde metalen kom met een elektrische mixer op hoge snelheid, voeg geleidelijk de 50 gram suiker toe tot de crème stijve pieken begint te krijgen. Verdeel de slagroom over de bovenkant, de zijkanten en het gat in het midden van de taart; garneer met gehalveerde aardbeien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren