Zalm met Dijon vinaigrette

    Zalm met Dijon vinaigrette

    17keer bewaard
    35min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Witte wijn azijn, Dijon mosterd en kruiden maken van deze zalm een onvergetelijke maaltijd. Ik heb het een paar avonden geleden voor wat vrienden klaargemaakt en iedereen zei dat het de beste zalm was die ze ooit geproefd hadden!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 125ml witte wijnazijn
    • 1 1/2 eetl Dijon mosterd
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 eetl gedroogde Italiaanse kruiden
    • 4 takjes verse rozemarijn
    • 1 theelepel gedroogde dragon
    • 1 eetl kappertjes, uitgelekt
    • 1 eetl zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en in reepjes
    • 675g zalm filets
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 4 Kalamata olijven, ontpit en in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Meng de witte wijnazijn, Dijon mosterd, citroensap, Italiaanse kruiden, rozemarijn, dragon, kappertjes en zongedroogde tomaten in een ondiepe bakschotel. Plaats de zalmfiltes hierin en wentel ze door de marinade. Bestrooi met zout, peper en olijven. Dek af en zet 1 uur in de koelkast.
    2. Verwarm oven voor op 190 C / gasstand 5.
    3. Bak de zalm onafgedekt gedurende 20 min in de voorverwarmde oven, of tot vis makkelijk met een vork uit elkaar getrokken kan worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Gister gemaakt voor 9 personen (hoeveelheden wat aangepast) en zeer goed in de smaak gevallen! - 07 apr 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren