Pannenkoeken van havermout-kikkererwtenmeel

    Pannenkoeken van havermout-kikkererwtenmeel

    2keer bewaard
    20min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Deze pannenkoeken worden gemaakt zonder zuivel en eieren. Ze worden niet zo bruin als 'normale' pannenkoeken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gram kikkererwtenmeel (besan) (te koop in de toko of natuurvoedingwinkel)
    • 75 gram havermout
    • 30 gram maïsmeel
    • snufje kaneelpoeder
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 240 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng het kikkererwtenmeel, havermout, maïsmeel, kaneelpoeder en het bakpoeder in een mengkom. Voeg het water toe en roer totdat er slechts nog kleine klontjes in het beslag zitten.
    2. Verhit een licht geoliede grilpan of koekenpan op middelhoog vuur. Druppel het beslag met een opscheplepel in de pan en bak totdat de randen droog zijn. Draai om en bak tot de andere kant bruin is, ongeveer 3 minuten per kant. Herhaal met de rest van het beslag.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren