Gehaktballetjes uit de oven

  • 38keer bewaard
  • 1uur

De zoete en pittige saus geeft een heerlijke smaak aan deze gehaktballetjes. Perfect als hapje voor op een feestje.

Chris H

Ingrediënten

Porties: 10 

  • 450 gram rundergehakt
  • 60 gram paneermeel
  • 40 gram gesnipperde ui
  • 60 ml melk
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 160 gram ketchup
  • 80 ml water
  • 6 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • snufje gemalen nootmuskaat

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  2. Meng het gehakt, paneermeel, gesnipperde ui, melk, eieren en zout in een grote kom. Rol 20 balletjes van het mengsel en leg ze op een bakplaat met een opstaande rand. Meng de ketchup, het water, basterdsuiker en nootmuskaat in een kom. Giet het mengsel over de gehaktballen.
  3. Bak in de voorverwarmde oven totdat de balletjes niet meer roze zijn van binnen, ongeveer 45 minuten.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

peter1111
0

Hier was echt niets mis mee. Erg lekker. Wel op passen dat de saus niet op je blik aanbakt (suiker) - 30 jun 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties