Gehaktballetjes uit de oven

    Gehaktballetjes uit de oven

    77keer bewaard
    1uur


    78 personen hebben dit gemaakt

    De zoete en pittige saus geeft een heerlijke smaak aan deze gehaktballetjes. Perfect als hapje voor op een feestje.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 450 gram rundergehakt
    • 60 gram paneermeel
    • 40 gram gesnipperde ui
    • 60 ml melk
    • 2 eieren
    • snufje zout
    • 160 gram ketchup
    • 80 ml water
    • 6 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
    • snufje gemalen nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
    2. Meng het gehakt, paneermeel, gesnipperde ui, melk, eieren en zout in een grote kom. Rol 20 balletjes van het mengsel en leg ze op een bakplaat met een opstaande rand. Meng de ketchup, het water, basterdsuiker en nootmuskaat in een kom. Giet het mengsel over de gehaktballen.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat de balletjes niet meer roze zijn van binnen, ongeveer 45 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    D.Steenman
    5

    Heerlijke balletjes. Zelf heb ik een ovenschaal gebruikt, dan bakt de saus niet aan en liggen de balletjes meer in de saus. - 11 sep 2014

    van
    3

    Hier was echt niets mis mee. Erg lekker. Wel op passen dat de saus niet op je blik aanbakt (suiker) - 30 jun 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren