Gebakken kipreepjes uit de oven

  (35)
  55 minuten

  Heerlijke snack en niet moeilijk om te maken. Serveer met ranch of blauwe kaasdressing.


  28 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 480 ml magere karnemelk
  • 120 ml chilisaus
  • 2 kipfilets, in reepjes gesneden
  • 225 gram panko (paneermeel) (te koop bij de toko)
  • 240 ml vloeibare eivervanger (bijvoorbeeld van Orgran)
  • bakspray of -boter
  • 1 scheutje chilisaus, of naar smaak

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

  1. Klop de karnemelk en 120 ml chilisaus in een kom en giet het mengsel in een hersluitbare plastic zak. Voeg de kipfiletreepjes toe, bedek alles met de marinade, knijp de overtollige lucht uit de zak en sluit de zak. Marineer minstens een uur of een nacht in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet een bakplaat in en zet apart. Haal de kip uit de marinade en schud de overtollige marinade van de kip. Gooi de rest van de marinade weg.
  3. Doe de paneermeel en eivervanger in aparte schaaltjes. Haal de kip door de paneermeel en schud overtollig paneermeel eraf. Haal de kip vervolgens door de eivervanger en haal dan opnieuw door de paneermeel. Beweeg de kip voorzichtig tussen je handen zodat paneermeel die niet vastzit weg kan vallen. Verdeel de gepaneerde kip over de bakplaat. Bestreik de kipreepjes lichtjes met bakboter (of bakspray).
  4. Bak de kip in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten, draai de reepjes om en bestreik ze opnieuw voorzichtig met boter. Laat verder bakken tot de kip goudbruin is en niet meer roze van binnen, nog eens ongeveer 10 minuten. Voeg een scheutje chilisaus toe en zet terug in de oven. Bak totdat de saus is opgedroogd, ongeveer 5 minuten.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (35)