Challah wentelteefjes met muesli en ahornsiroop

    Challah wentelteefjes met muesli en ahornsiroop

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht is heerlijk voor bij de lunch. Het wordt gemaakt met Challah brood, een traditioneel Joods vlechtbrood dat op sabbat of Joodse feestdagen wordt gegeten. Het recept voor dit brood kun je op deze site vinden.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 (450 gram) challah brood, in dikke plakken gesneden
    • 4 eieren
    • 450 ml melk
    • 400 ml slagroom
    • 120 ml sinaasappelsap
    • 100 gram witte suiker
    • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
    • snufje kaneelpoeder
    • snufje gemalen nootmuskaat
    • 60 gram ontbijtmuesli
    • 120 ml ahornsiroop (of honing)
    • 115 gram ongezouten boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Vet een ovenschaal in. Leg de sneetjes brood in twee lagen in de ingevette ovenschaal. Klop de eieren, melk, slagroom, sinaasappelsap, witte suiker, basterdsuiker, kaneel en nootmuskaat in een kom tot een glad mengsel en giet het mengsel over het brood. Druk het brood naar beneden met een grote lepel zodat al het brood wordt doorweekt met het eiermengsel.
    2. Strooi de muesli gelijkmatig over de schotel en besprenkel met ahornsiroop en de gesmolten boter. Dek de schaal af met plastic folie en zet een nacht in de koelkast.
    3. Verwijder de ovenschaal ongeveer 1 uur voor het opdienen uit de koelkast en verwijder de plastic folie. Verwarm de oven voor op 150 graden C.
    4. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven, draai dan de oventemperatuur tot 190 graden C. Bak tot het gerecht bruin is, ongeveer 15 minuten. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren